Šachový turnaj na Bouzově – 3.ročník

Už potřetí pořádal šachový klub Luká turnaj v rapid šachu na Bouzově. Hrálo se v pěkné historické budově v podhradí Bouzova. Bylo velmi horké letní počasí a teplota vzduchu se vyšplhala přes tropických třicet stupňů. Přesto se zde sešlo přes sedmdesát šachových nadšenců, kteří vyměnili lelkování a válení se někde u vody ve stínu za náročný den urputných bojů u šachovnic. Z našeho oddílu jsme vypravili jedno plné auto, a protože jsme tento turnaj navštívili poprvé, byli jsme sami zvědavi na jeho průběh a atmosféru.

 Už při příjezdu jsme byli mile překvapení z prostor, kde se turnaj hrál. Jednalo se o velký zasedací sál s krásnou historickou architekturou, z něhož bylo vidět pěkné panoráma hradu. Obsazení turnaje bylo velmi kvalitní a jen šachistů s elem nad 2000 bodů bylo osmnáct v čele s jedním IM a FM. Velkým překvapením byla i hojná účast mládeže, bohužel se akce nezůčastnil žádný mladík z našeho oddílu. Hrálo se švýcarským systémem 2×25 minut na sedm kol s přestávkou na řízek s bramborovým salátem. Prvenství přijel obhajovat náš bývalý člen oddílu Vojta Plát, který nyní hraje za Třinec. Vojta od začátku nenechal nikoho na pochybách, že ELO 2402 má zaslouženě a turnaj přesvědčivě vyhrál s pouhou ztrátou půl bodu.

O druhé místo se bojovalo až do posledního kola, kde jsem překvapivě nastoupil já proti bývalému moravskotřebovskému šachistovi Milanu Kotvovi. Zde se však ukázala zkušenost a rozdíl ELA a Milan zaslouženě zvítězil a zajistil si tak celkové druhé místo. Na mě zůstalo až místo páté, přesto musím být s umístěním nadmíru spokojen s ohledem na kvalitu hráčů, kteří zůstali za mnou.

Turnaj se hrál v přátelské atmosféře a tak v pauzách mezi jednotlivými koly došlo i hašení žízně točeným pivem a nějakým tím panákem. Především se hojně diskutovalo mezi hráči našeho oddílu a spřáteleného oddílu z Městečka Trnávky. Celkově lze turnaj hodnotit velmi kladně a tak by mohlo dojít na každoroční tradici a zařadit ho do pravidelně navštěvovaných turnajů našimi hráči.

Startovní listinu, výsledky jednotlivých kol nebo hráčů a celkové pořadí si můžete prohlédnout na webových stránkách Chess-results.com. Všechny momentky z turnaje jsou ve fotogalerii –Bouzov 2010

Jeden komentář: “Šachový turnaj na Bouzově – 3.ročník”

Napsat komentář