Soutěž družstev KP 2.V – 5. kolo

TJ Jiskra Litomyšl „B“ – TJ Slovan Moravská Třebová         2,5: 5,5

Konečně se nám povedl zápas podle našich představ a výsledek mohl být ještě lepší. K zápasu obětavě nastoupil Milan Kotva, i když byl viditelně handicapován nemocí. Nehrál sice špatně, ale ve své oblíbené Španělce udělal nakonec 1-2 nepřesné tahy a soupeř už mu pak nedal šanci.

Zdeněk Sojma  hrál také Španělku, černý si vybral méně hranou variantu, kterou ale nehrál přesně. Proto si bílý mohl dovolit v 16. tahu g4 a ve spojení s dalším Jg3 ovládl král.křídlo. Celý další průběh partie už byl zcela jednostranné dobývání černé pevnosti. Jeho soupeř však projevil absolutní nedostatek sportovní etiky, když hrál koncovku s pouhým střelcem proti jezdci a třem spojeným pěšcům.

Pavel Grepl sice hraje v oddílovém přeboru jako z partesu, ale v soutěžních bojí se mi zdá jaksi bojácný a neprůbojný. I v tomto zápase nestál dobře, ale houževnatě bránil a nakonec partii remizoval.

Tonda Chvojka předvedl svoji standardní nátlakovou hru, kdy každý jeho soupeř musí být neustále ve střehu. Koncovku vyhrál zcela excelentně.

Mně můj soupeř znechutil partii v samém začátku, když si vybral v Aljechince tu nejremizovější variantu a hra přešla od 10.tahu do naprosto suché koncovky. Musel jsem hodně vymýšlet a kouzlit, abych získal alespoň náznak výhody. Nakonec jsem ale soupeře přelstil a tuhle, pro mne „odpornou“ partii vyhrál.

Andrej Meleshko předvedl další tvrdě nátlakový výkon. Jeho soupeř ale sehrál zahájení chybně, ztratil několik temp a to už si Andrej výhru ujít nenechal. Je pro družstvo určitě velkou posilou.

Štěpán Cedzo změnil repertoár a místo Francouzské zahajuje proti e4 Sicilkou.

Předvedl svůj standart s heslem „Safety first“ Jenom kdyby psal přesně a čitelně zápisy partií.

Pan Nečesánek hraje mnohem lépe než vloni a je na něm vidět, že mu prospívá jak oddílový přebor, tak i tréninky. Stále je ale dost bojácný a nedotáhne svůj výkon do konce. I v tomto zápase měl na dosah jasnou výhru , ale bohužel toho nevyužil a remizoval. Tak tedy příště!

Stále ještě máme naději na postup, ale museli bychom všechny zápasy vyhrát a Ústí někde ztratit body za remis.  Před námi je ale nyní zápas s Kunvaldem, který nesmíme podcenit.

Partie ze zápasu si můžete přehrát v rubrice „Partie

Napsat komentář