Soutěž družstev KP 2.V – 8. kolo

 TJ Slovan Moravská Třebová – TJ Lokomotiva Česká Třebová „B“   5,5 : 2,5

I když to zpočátku nevypadalo, postupně se naše šance vylepšovaly a nakonec vše vyústilo v jasnou výhru. Finišujeme sice dobře, ale stále není postup bohužel v našich rukou. I když (jak předpokládám) zvítězíme ve zbývajících třech zápasech,v posledním kole hraje Ústí v Žamberku. Podle ohlasů nedá Žamberk ústeckým nic zadarmo, zůstává ale otázkou v jaké sestavě k zápasu nastoupí, když jim vlastně o nic nejde. Mohou sice ještě celou soutěž vyhrát,ale ambice na postup nemají, když jejich 1. mužstvo bude i příští sezónu hrát v KP I. Nezbývá,než doufat a hrát všechny zápasy nejen na výhru,ale i na skóre, které je zatím těsné.

1.       šachovnice:   Kotva (2066) –  Petráž (1930)       1:0

Černý se do našeho hráče pustil od začátku pěkně zhurta. Dosáhl po oběti figury na pohled skvělou pozici. Milan ale našel jemným manévrováním východisko. Soupeře vtáhl do vrcholné časové tísně a nakonec partii vyhrál.

2.      šachovnice:  Borek (1886) – Sojma ( 1964)        0 : 1

Zdeněk zase jednou předvedl, že svoji oblíbenou Španělku opravdu ovládá. Jen bych doporučil občasnou změnu – třeba otevřenou nebo Jänischův gambit a podobně. Soupeři už ho znají a mohou se tak na něj připravovat! Bílý špatným manévrem jezdce, kterého chtěl dostat do hry přes pole a3 spáchal harakiri a ztratil dámu, za kterou měl málo materiálu.

3.      šachovnice:  Grepl (1858 ) – Šimek Z. ( 1883 )     ½

Partie,ve které se nic nedělo a od 1.tahu směřovala ke smíru.Hráči  ve 27.tahu opakovali tahy……

4.      šachovnice:  Petrželka (1876) – Chvojka (1823)    1 : 0

Každý si během soutěže vybere svoji slabší chvilku. Toníkovi se to stalo v tomto zápase. Zahájení sehrál opravdu velmi špatně a už po 6. (!!) tahu stál na prohru. Možná momentální indispozice nebo jiný problém zavinil, že  nebyl oporou jako obvykle. Tak příště…..

5.      šachovnice:  Glöckner (1925) – Flos (1661)          1 : 0

 Můj soupeř mne zná, tak po (u mne) obvyklých tazích se mne snažil dostat do Carro-Kanu. Jenže když jsem nezahrál teoretické 4.Jxe4, ale Sc4,nezbylo mu nic jiného než do mnou oblíbeného , 150 let starého Blackmar-Diemerova gambitu vletět po hlavě. Přijal oběť pěšce, snažil se vyměňovat figury,pak si vzal ještě druhého pěšce,jenže nepochopil strategii tohoto gambitu a prohrál v 25.tazích Partii jsem trochu oglosoval pro poučení příštích soupeřů…. :-))))

6.      šachovnice:  Jasanský (1771) – Meleshko (1000)     ½

Bílý svými, dnes až nezaslouženě populárními „Tvarůžky“ udržel tentokrát Andreje na uzdě a nedovolil mu nic podstatného……

7.       šachovnice:  Cedzo (1715) – Kovář (1624)               ½

Štěpánova tradiční „nečekaná“ remis. :))) Bohužel zápis tahů je jeho slabinou,takže už po 4. tahu je zápis zmatečný.

8.      šachovnice:  Petrážová (1621) – Nečesánek (1000)   1 : 0

S takovou soupeřkou by bylo radost hrát pro každého muže. Hezké, milé a odvážně bojující děvče. Pepa ale nic nedal na její úsměvy (už má na to taky léta) a partii v koncovce přivedl k vítěznému konci.Spoustu let šachy nehrál a jak je vidět,zlepšuje se od zápasu k zápasu. 75% bodů mluví za vše.

 Příští kolo hrajeme v mé současné „domovině“, tak věřím,že hladce vyhrajeme a já nebudu muset chodit po ulici v převlečení“ :-)))))))

 

Průběžnou tabulku soutěže si můžete prohlídnout v rubrice „Turnaje“ 

Partie ze zápasu si můžete přehrát v rubrice „Partie“

Napsat komentář