O Pardubickou kotvu – 8.ročník

2x 15 minut – 9 kol

30. dubna se čtveřice našich hráčů zúčastnila turnaje o Pardubickou kotvu, který se tentokrát nehrál, jak bylo tradicí na parníku Arnošt z Pardubic, ale v restauraci v Chotči. V sestavě Kotva, Meleshko, Chvojka a Glöckner jsme odjížděli bez velkých ambicí, protože se očekávala velká účast hráčů s ELO 2100 a vyšším z klubu pořadatele 2222 ŠK Polabiny.

Turnaje se zúčastnilo 62 hráčů, z nichž jeden byl v 6. kole vyloučený pro nesportovní chování, ovlivněné alkoholem. Jinak vše proběhlo bez problémů. Rozhodčí Sabol, Novotný a Šlosar byli tedy bez práce. Hráli  4 FM,12 hráčů s Elo od 2000 do 2200 a další výborní osvědčení matadoři. ¨

Startovné sice bylo 250,-Kč, ale v ceně byl kompletní servis, který začal při zahájení turnaje, kdy každý hráč obdržel skleničku sektu jako přípitek a již od 9.hodin byly k dispozici švédské stoly s rozmanitými lahůdkami, od vepřových, či kuřecích řízků, přes klobásy, až po čerstvě grilovanou vepřovou kýtu odřezávanou s točícího se rožně. Vrcholem pak byl i slavnostní štrůdl. Prostě pohoštění, jaké jsem na turnajích viděl poprvé v životě. Během polední přestávky jsme si Toník, Andrej a já zajeli do Kunětic na skvělou zmrzlinu (na př.vodka s džusem) a podívali se k Labi.

Nasazování do jednotlivých kol bylo promítáno na stěnu a výsledky po každém kole znal každý do 3.minut! Pokud jde o naše výsledky, musím začít netradičně u sebe. Před posledním kolem jsem měl 4,5 bodu a hrál jsem p.Trojanem (2022). Po dramatickém průběhu jsem získal vyhranou pozici , ale ve chvíli, kdy můj soupeř měl pouze krále a pěšce proti mé věži a pěšci,j sem nestačil sebrat jeho posledního pěšáka a prohrál o 3 vteřiny….. škoda. Nejúspěšnější byl tedy Toník Chvojka s 5. body (29.místo) Andrej Meleshko (31. místo) a já (34.místo) jsme získali po 4,5 bodech a Milan Kotva,kterému se nedařilo skončil se 4.body na místě 36.

Dá se říct, že turnaj měl výbornou úroveň jak sportovní, tak společenskou a pořadatelům lze jen poděkovat za skvělou organizaci. A ostudu jsme v těžké konkurenci svému oddílu určitě neudělali.

„Konečné pořadí po 9. kole“

Napsat komentář