Šachový turnaj v rapidu na Bouzově – 4.ročník

I letos jsme se vydali druhou sobotu v červenci do Bouzova, a tak jako v loňském roce jsme zase nezaváhali. Šachový Klub Luká zde pořádal už čtvrtý ročník turnaje v rapid šachu. Hrálo se opět ve velkém zasedacím sále, ze kterého je přímý výhled na majestátní hrad. Oproti minulému roku se tentokrát hrálo o dvě kola více, a to na devět kol 2×20 minut. Na turnaj přijelo skoro sto šachových nadšenců a výkonnostní i věkové obsazení bylo velmi chvályhodné.

Nejvíce mě přikvapilo velké množství dětí, které se o přestávkách mezi koly neustále mihotaly sem a tam, nebo si dokonce jeden ani ne šestiletý klučina obkresloval omalovánky. Jakmile se však začalo hrát, rychle se zklidnily a nebojácně usedly k šachovnici proti starým harcovníkům.  Polední pauzu tradičně vyplnil řízek s bramborovým salátem a dobře vychlazená Litovel. Vlastní průběh turnaje byl bezproblémový a tak i rozhodčí nemuseli řešit žádný větší incident.

 První tři místa v turnaji obsadili papíroví favorité. Vítězství si odvezl Václav Pekař z Jiskry Litomyšl. Druhý skončil Petr Švancara z Garde Calcio Olomouc a třetí František Vykydal z Lokomotivy Brno. Z turnaje jsme odjížděli s pocitem dobře prožité soboty a předsevzetím, že se sem napřesrok znova vrátíme.

Kompletní výsledky si můžete prohlídnout na chess-results.com

Více fotografií naleznete v galerii Bouzov 2011

Napsat komentář