Soutěž družstev KP 2V – 7. kolo

TJ Slovan Moravská Třebová – TJ Jablonné nad Orlicí     8 :   0

Před zápasem jsme sice doufali, že vyhrajeme solidním rozdílem, ale že to dopadne takhle, jsme opravdu nečekali. Přispěli k tomu ovšem i naši soupeři, kteří mají se sestavou velké problémy. Po smrti hlavního tahouna ing. Karla Černého, přestal samozřejmě dojíždět i jeho bratr a hosté nastupují dosti sporadicky. Takže k zápasu k nám přijeli velmi oslabeni, se čtyřmi hráči, kteří mají ELO 1000. Naše sestava byla na všech šachovnicích mnohem silnější, a proto to dopadlo tak, jak to dopadlo.

Sympatickému družstvu z Jablonného mohu jen přát, aby v horizontu několika let vychovalo z mladých nadějí hráče, kteří budou schopni dobře reprezentovat své město a těm obětavým organizátorům, aby neztratili elán ani v této situaci.

V příštím kole zajíždíme do Letohradu, který se letos i bez hvězdných posil drží nad očekávání dobře. Náš vzájemný zápas bude pravděpodobně rozhodující pro konečné umístění a naše postupové ambice. Navíc stále máme v zádech mladíky z Ústí n.Orlicí, takže musíme myslet i na skóre. Závěr soutěže bude zřejmě napínavý, protože v závěsu ještě na zaváhání čelných družstev čeká čtvrtý Žamberk se ztrátou pouhých dvou bodů…..

Byl bych špatný patriot, kdybych nevěřil v postup svého družstva. Pokud nastoupíme v plné sestavě  a s respektem k soupeři, věřím, že i tento zápas vyhrajeme. Vlastně i musíme, protože v případě prohry bych musel v Letohradě asi vycházet pouze za tmy a ještě v masce 🙂 🙂

  • Některé partie ze zápasu si můžete přehrát v rubrice  „Partie“
  • Průběžnou tabulku soutěže a podrobnosti o jednotlivých kolech si můžete prohlídnout „Zde“

2 komentáře: “Soutěž družstev KP 2V – 7. kolo”

  1. Tahu zdar Chlapáci,
    byl to pěkný nedělní výlet za mladýma sympaťákama na Moravu, který „splnil“ naše i Vaše očekávání 😛 . Libor odehrál po narozeninovém večírku krásnou partii s „milovníkem“ regionálního šachu a zbytek družstva obohatil sbírku šachových miniaturek. Tedy žádné překvapení 😛 .Na cestu k Vám jsem ukecal i Pavla Vorlíčka, a to je pro Vás opravdu velké vyznamenání 😛 .Tak ať se vydaří postup. Těším se na další setkání Honza.

Napsat komentář