Soutěž družstev KP 1 – 1. kolo

Slovan Mor.Třebová – Propast Česká Třebová 3 : 5

Na těchto místech byl v uplynulých letech vždy fundovaný komentář k odehranému zápasu od Jaromíra Glöcknera. Jaromír se rozhodl věnovat většinu svého volného času práci s mládeži v Mistrovicích a tak náš oddíl opustil. Přesto bych chtěl Jaromírovi za práci, kterou pro náš klub udělal, poděkovat. Škoda, že takových šachových nadšenců není v našich řadách víc.

Zkusím tedy utkání zhodnotit já. Nebudu se nějak obsáhle věnovat k jednotlivým partiím, protože to mým šachovým schopnostem nepřísluší, ale zkusím popsat jen nějaké mé postřehy, se kterými se nemusí každý ztotožňovat. A zde se bude otvírat prostor pro diskuzi (viz. níže okénko komentáře) a bylo by dobré, kdyby se i ostatní hráči aktivně zapojili do diskuze a okomentovali buď svoji partii, nebo i partii spoluhráče.

Věděli jsme, že Česká Třebová je hratelný soupeř a překvapil nás, že k nám nepřijel v nejsilnější sestavě. Škoda jen, že za nás nemohl nastoupit Milan Kotva, který v tu dobu hrál turnaj v Hradci Králové.

Zápas jsme nerozehráli vůbec špatně a docela dlouho byl výsledek nejasný. Myslím, že nám chyběla větší bojovnost a teď se musím pokárat i já. Přestože jsem stál trochu hůře, v době nerozhodnutého zápasu jsem neměl nabídku na remiz dávat. Andryi se do remízové pozice dostal na můj vkus dost rychle a Zdeněk Beil také mohl počkat na to, až jak dopadne partie Pavla Grepla, který v době kdy dával remiz už stál na výhru. Asi nejméně se povedla partie Lukáši Pavlíčkovi, který přes velmi špatné zahájení sice hru srovnal, ale pak udělal hrubou chybu a partie se už nedala zachránit. Pochvalu zaslouží Vladimír Adámek. Hrál velmi dobře celou partii a svému soupeři nedal šanci.

  • Partie ze zápasu si můžete přehrát v rubrice  „Partie“
  • Konečnou tabulku soutěže a podrobnosti o jednotlivých kolech si můžete prohlídnout „Zde“
TJ Slovan Moravská Třebová Proplast Česká Třebová
Beil Zdeněk (H) 2195F ½ ½ 2009F Krátký Josef
Urbášek Oleg (H) 2060F 0 1 2002F Petráž Martin
Meleshko Andriy 1935F ½ ½ 1982F Prax Ivo
Chvojka Antonín 1885F 0 1 1944F Grundman Václav (H)
Grepl Pavel 1858F ½ ½ 1955F Kastner Kamil (H)
Sojma Zdeněk 1752F ½ ½ 1923F Šimek Zdeněk
Adámek Vladimír 1731N 1 0 1890F Pelcl Karel
Pavlíček Lukáš (H) 1553F 0 1 1841F Jániš Petr (H)
  3 : 5    

2 komentáře: “Soutěž družstev KP 1 – 1. kolo”

  1. Zdravím do Moravské Třebové, zápas byl zajímavý, ale musím říci, že vyhrál spíše šťastnější, než lepší, v jednu chvíli se zdál výsledek 4:4 jako velmi reálný, ba dokonce jako pro nás za šťastný, pak se ale otočil průběh některých partií. Jinak k mojí partii, pan Beil několikrát odmítl remízu a hrál na výhru až do té doby, kdy prohrál jeho spoluhráč na druhé desce. Přeji ať máte v dalších kolech více štěstí a ty výhry potom přijdou.

  2. Zdravím mé bývalé spohráče v Mor.Třebové a děkuji, že pochopili mé důvody při odchodu z klubu. Strávil jsem v MT pár let a bylo to fajn.Pokročilý věk a zdrav.stav mne donutily k odchodu , abych se mohl věnovat výchově a výuce mládeže. A jsem rád , že se mi to trochu daří. Pokrok Kuby Ježka za rok o 400 bodů Ela, učast Lukiho Bouchala v mistr.republiky ml,.žáků a jeho dobrý výsledek nebo i výkony a výsledky Aničky Spáčilové atd., mne usopokojují víc než vlastní hra.
    Třebovákům přeji hodně úspěhů – v tomto roce alespoň udržení v KP I. a poté posílení teamu a usídlení se ve vyšší soutěži natrvalo!
    DRŽTE SE KLUCI !!! Váš fanda J.Glöckner

Napsat komentář