Velký úspěch na Orlické šachovnici

Tradiční mládežnický turnaj Orlická šachovnice se letos poprvé hrál ve velmi pěkných prostorách nové budovy DDM Duha. Tento turnaj má za sebou už 51 ročníků a tak už toto číslo hovoří samo o sobě o velké oblibě a kvalitě turnaje. Do Ústí nad Orlicí jsme odjeli ve složení Matyáš Daul, Vojtěch Šmehlík, Eliška Horáčková a Jan Horáček. Honzík si však zahrál souběžně hraný Krajský přebor mládeže do osmi let.

Orlické šachovnice se celkem zúčastnilo 124 dětí, což je více jak dvojnásobek, proti minulému „covidovému“ ročníku. Bylo velmi pěkné pozorovat, jak jsou děti zapáleny do bojů a také byly vidět i velmi kvalitní partie. Na turnaji si naši mládežníci vedli velmi dobře. Eliška vyhrála svoji kategorii mladších dívek a Vojta skončil na třetím místě mezi mladšími žáky. Celý turnaj vyhrál Jan Bárta z Dopravního podniku Praha.

Krajský přebor mládeže HD 8

Tohoto turnaje se zúčastnilo 21 dětí z Pardubického kraje. Náš jediný zástupce Honzík Horáček byl v prvním kole nasazen na první šachovnici a velmi se mu tam zalíbilo. V následujících kolech se u něj pouze střídali hráči, kteří odcházeli poraženi. Během sedmi kol nepoznal přemožitele a tak způsobem start – cíl suverénně turnaj vyhrál. Z Ústí si tak odvezl titul přeborník kraje, což je pro něj, ale i pro náš oddíl velký úspěch.

Konečné výsledky je možné si prohlídnout zde.