Zlato z kvalifikace KP v Pardubicích

Na druhý kvalifikační turnaj Krajského přeboru mládeže do Pardubic jsme se tentokrát vydali vlakem. A České dráhy opět nezklamaly. Vlak, do kterého jsme měli nastoupit v České Třebové, měl 100 minut zpoždění! Do Pardubic jsem se tak dostali až po deváté hodině, kdy už se mělo naplno hrát. Naštěstí i vlastní turnaj začal s mírným zpožděním a tak jsme se mohli do bojů zapojit hned od prvního kola.

Honzík Nguyen

Na tomto turnaji jsme měli tentokrát v každé kategorii alespoň jednoho svého zástupce. V nejmladší kategorii HD10 se sešlo celkem 34 dětí a za nás zde nastoupil náš benjamínek Honzík Nguyen. Byl to v letošní sezóně jeho první turnaj a nedopadl pro něj vůbec špatně.  Vyhrál tři partie ze sedmi a skončil na osmnáctém místě. Na postup do finále KP to sice není, ale ještě k tomu bude mít Honzík dvě příležitosti. Tak mu budeme držet palce.

Ondřej Šesták

V kategorii HD12 nás reprezentoval Ondřej Šesták. Ondra odehrál turnaj na výbornou. Se svými pěti body skončil na pátém místě a zabezpečil si tak už jistý postup do finále KP. Teď mu už mu zbývá odstranit jeho nešvar, kdy často nechá zadarmo soupeři svou figurku a mnohdy i tu nejsilnější. Teprve potom bude Ondra moci pomýšlet i na stupně vítězů.

Vojtěch Šmehlík

Vojtěch Šmehlík měl už účast ve finále jistou (za start v minulé sezóně na Mistrovství Čech) a tak šlo spíš o to zjistit, jak na tom letos v porovnání s ostatními soupeři je. A i on hrál skvěle. Jako nejvýše nasazený obsadil v prvním kole první šachovnici a už se z ní nehnul. Vyhrál sedm partií ze sedmi a zaslouženě si odvezl z Pardubic zlatou medaili.

Nejvíce zástupců jsme měli v kategorii HD16. Daniela Poláka, Matyáše Daula a Tomáše Cápala. Nejlépe si z nich vedl Dan, který se svými čtyřmi body skončil na osmnáctém místě, a i on může být se svým výkonem spokojený. Tato kategorie je už velmi silná a není jednoduché se mezi ty nejlepší probojovat. Dan je však hodně pracovitý a zlepšuje se turnaj od turnaje. Věřme, že o postup do finále krajského přeboru ještě zabojuje. Turnaj se vůbec nevyvedl Matyášovi, který skončil dvacátý sedmý. Matyáš měl po čtvrtém kole nula bodů a celý turnaj zachraňoval až v posledních třech kolech, kdy už ani jednou neprohrál a přispal si tak alespoň tři body. Pro posledního zástupce v této kategorii Tomáše Cápala to byl první, spíš seznamovací turnaj a jeho umístění nebylo vůbec podstatné.

Tomáš Cápal, Daniel Polák
Matyáš Daul

Také v poslední kategorii HD18-20 jsme měli dva zástupce. Leonu Bártovou a Dana Mičíka. Lea si uhrála svých padesát procent a se svým třináctým místě (z 24) může být také spokojena. Ještě lépe si vedl Dan, který se svými čtyři a půl body skončil osmý a i u něho jde vidět turnaj od turnaje zlepšující se výkonnost.

Leona Bártová
Dan Mičík

Společně s námi se do Pardubic vypravil i jediný zástupce našeho spřáteleného šachového oddílu ze Sokolu Městečka Trnávky, Tadeáš Palášek, který startoval v té nejsilnější kategorii HD16-20. A i pro něho to byl spíš seznamovací turnaj. Uhrál sice pouze dva a půl bodu, ale jeho hra nebyla vůbec špatná a když se v budoucnu vyvaruje laciných chyb, které dělal, může pomýšlet i na vyšší příčky konečného pořadí.

Napsat komentář